Jste zde
Dominikánská kuchyně
Kuchyně Dominikánské republiky se skládá ze spousty různých chutí. V průběhu let byla silně ovlivněna kreolskou, taínskou (indiánský kmen), ale i africkou kuchyní. Rozmanitost této bohaté kuchyně spočívá v používání především domácích produktů.
V přímořských oblastech najdete na jídelníčku místních obyvatel hlavně rybí pokrmy. Čím více pronikáte do vnitrozemí a do centra ostrova narazíte zase více na drůbeží speciality. Drůbeží maso je tu totiž nejdostupnější druh masa.
Ale napříč všemi společenskými vrstvami najdete řadu výtečných pokrmů jako je například:
Pollo guisado – dušené kuře
Locrio – vařená rýže smíchaná s dalšími přísadami, např. s kuřecím masem, rybou, salámem nebo sardinkami
Bacalao – sušená treska
Sancocho – velmi oblíbená směs z mnoha přísad
Základní surovinou v Dominikánské kuchyni jsou banány na vaření – platano. Až potom se na řadu dostane arroz (rýže), papa (brambory) a juka. Přičemž brambory v místní kuchyni vlastně nehrají moc důležitou roli, tedy kromě polévky sancocho (obdoba naší gulášové polévky) a bramborové kaše.
Přejeme vám dobrou chuť, Buen Provecho!